Johda ja vaikuta –hanke toteuttaa kaikille eteläsavolaisille avoimen matkan Kuopioon 15.6.2011. Ohjelma
 
Minnojen matkassa -opintomatkalla tutustumme mm.
 
  • Kuopion korttelimuseoon Minna Canthin salongissa  –opastuksella
  • Teemme kaupunginpuutarhuri Erkki Oinosen opastaman kiertoajelun mm. Valkeisen puistoon ja uuteen saaristokaupunkiin. Kuulemme Kuopion kaupungin vihersuunnittelusta ja asukkaiden mahdollisuudesta vaikuttaa sitä koskevaan päätöksentekoon.
  • Vierailemme naisten vetämissä maaseutuyrityksissä. Minna Suuronen Design valmistaa vaatteita ja asusteita villasta ja fleecestä. Minna Kaasalaisen kumppaneineen vetämä Loimutar on ravintola ja elämysruokailukohde, jossa nautimme myös matkan lounaan.
  • Oman kotipuutarhan suunnitteluun saamme vinkkejä Jaana ja Asko Pöyhösen moneen kertaan palkitusta pihasta Kuopion Kurkimäessä.
  • Kuulemme naapurimaakunnan leader-toiminnasta ja maaseudun kehittämishankkeista.
 
Lisätietoja matkasta oheisesta liitteestä ja allekirjoittaneelta.
 
Tervetuloa mukaan matkalle Pohjois-Savoon!
 
Hyvää Pääsiäistä toivottaen
 
Kirsi
 
Kirsi Mutka-Paintola
Kotitalous- ja yritysneuvoja
Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus
ProAgria Etelä-Savo
Kirkkokatu 9, 57100 SAVONLINNA
p. 020 747 3617
www.maajakotitalousnaiset.fi/etela-savo
       
Johda ja vaikuta –hankkeen tavoitteena on aktivoida eteläsavolaisia naisia osallistumaan oman asuinalueensa kehittämiseen ja päätöksentekoon. Maakunnallisen hankkeen opintokokonaisuudet auttavat parantamaan järjestötoimintaan ja luottamustehtävien hoitoon liittyvää osaamista. Käytännön tietojen ja taitojen kartuttaminen lisää rohkeutta ja itseluottamusta osallistua vaikuttamiseen. Hankkeessa rakennetaan myös vaikuttamisesta kiinnostuneiden naisten maakunnallinen verkosto, hyödyntäen yhteydenpidossa tietoverkkoa ja uutta sosiaalista mediaa. Johda ja vaikuta –hankkeen toteuttamisesta vastaa ProAgria Etelä-Savo ry. ja Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus.Hanketta rahoittavat Euroopan Uninonin Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus. Mukana ovat kolme alueellista Leader toimintaryhmää Piällysmies, RaJuPuSu ja Veejjakaja. Hanke toteutetaan vuosina 2010-2011.