Kirsi Olkkonen maaseudun vaikuttajanaisen, Aino Luostarisen, jalanjäljillä

Muistan vielä pitkään sunnuntain 3.4.2011. En ollut koskaan käynyt Kerimäen puukirkossa. Nyt siihen tarjoutui tilaisuus, kun Keskustanaiset viettivät kirkkopyhää Kerimäen kirkossa. Aivan mykistävä tunne, kun astelin vanhaan puukirkkoon, johon mahtuu tuhansia ihmisiä. Sitä korkeutta, avaruutta ja taiteellisuutta, millä kirkko oli rakennettu. En muista, milloin olisin tuntenut yhtä pysähdyttävää ja puhuttelevaa hetkeä. Kirkon jälkeen teimme kunniakäynnin Keskustanaisten perustajajäsene​n Aino Luostarisen haudalla. Kirkkokahvit tarjoiltiin Kerimäen Wanhassa Apteekissa, samalla vietimme Itä-Savon keskustanaisten 65-vuotisjuhlaa.

Päivi Luostarinen, Aino Luostarisen lapsenlapsi, kertoi hyvin mieleenpainuvasti isoäidistään kansanedustaja Aino Luostarisesta. Sai kuvan, että Aino Luostarinen oli hyvin edistyksellinen nainen, joka ajoi helpotuksia maaseudun naisille. Edistyksellinen oli myös Hänen puolisonsa, joka antoi mahdollisuuden pitkään kansanedustajan uraan.

Aino Luostarinen vaikutti kunnallispolitiikassa ollen kunnanvaltuuston puheenjohtaja. On ihailtavaa, miten Hän yhdisti tuohon aikaan emännän ammatin ja kansanedustajan työn. Hän oli todellinen vaikuttajanainen. Sain myös itselleni vahvistusta, että ajamani asiat ovat olleet jo pitkään esillä, mm. maaseutuun, maaseudun naisten ansioon ja sivistykseen liittyvät asiat. Tieni matkalla eduskuntaan on oikeassa suunnassa.

Kirjoittaja on Suomen Keskustapuolueen kansanedustajaehdokas, yritysmyyntipäällikkö, agrologi ja maatilan emäntä Kirsi Olkkonen Ristiinasta.