Heinäveden maa- ja kotitalousnaiset ry. on kuntatason yhdistys, jossa jäseninä ovat alueella toimivat maa- ja kotitalousseurat ja -yhdistykset.  Sääntöuudistuksen jälkeen v. 2009 myöskin yksityiset henkilöt ovat voineet tulla yhdistyksen jäseniksi.  Jäsenmäärä on tällä hetkellä n. 230 henkilöä.

Yhdistyksen toiminta on sujunut jo kauan samaa tasaista latuaan vuodesta toiseen.  Taustalla on ollut  kuitenkin kaiken aikaa ajatus siitä, kuinka saada yhdistyksen toiminta kiinnostavammaksi ja kuinka tuottaa sellaisia palveluja ja toimintoja , joita jäsenet haluavat.

Näiden ajatusten saattelemana sekä myös oman vireystilani nousemisen toivossa hakeuduin viime keväänä alkaneen Johda ja vaikuta-hankkeen piiriin. Sain myös innostettua muutamia muita maa- ja kotitalousnaisia Heinävedeltä mukaani hankkeeseen.  Meitä on ollut kaikissa viime vuoden hankkeen tilaisuuksissa mukana;  Kasvu naisvaikuttajaksi, Vaikuta verkossa, Hyvä me - uutta energiaa järjestötyöhön, Vaikuttamista valtakunnan tasolla -  opintomatka pääkaupunkiseudulle.

Kaikki edellä mainitut hankkeen osiot  ovat olleet erittäin kiinnostavia ja innostavia.  Ne ovat avanneet uuden näkökulman niin yhdistystoimintaan kuin muuhunkin elämään.

Päätettyämme toteuttaa uusia oppejamme käytännön työssä, olemme ottaneet ilolla vastaa ko. hankkeen puitteissa tarjottua pienryhmätoimintaa.  Tämä toiminta tapahtuu Heinävedellä.  Se on talkootyötä ja kartuttaa hankkeen omaa rahoitusta.  Toiminta tapahtuu hankevastaava Kirsi Mutka-Paintolan toimesta ja johdolla.

Olemme jo kokoontukeet yhden kerran,  jolloin perehdyimme sosiaalisen median mahdollisuuksiin maa- ja kotitalousnaisten toiminnassa. Tarkasteltavina olivat facebook, blogi ja omat sivut.  -   Opiskelu jatkuu maaliskuussa yhdistyksen omien sivujen laatimisella. -    Sitä ennen pureudumme laatimaan toimitasuunnitelmaa " Hyvä me - uutta energiaa järjestötoimintaan"- koulutuksen pohjalta.

Kevään kuluessa olemme ajatelleet osallistua muutamiin hankkeen koulutuksiin ja opintomatkaan Kuopioon.

Toivotan kaikille hankkeessa mukana oleville hyvää kevättä!

 

Liisa Kotilainen

Heinäveden maa- ja kotitalousnaiset ry:n

puheenjohtaja